Feriebudsjett

Nå er det snart tid for sommer og ferie. De fleste har en viss anelse om hvor mye penger som går med på ferien. Det viser seg derimot at man bruker langt mer enn hva man i utgangspunktet hadde tenkt til. For å holde pengene i sjakk i ferien er det lurt å sette opp et feriebudsjett.

Det er ingen grunn til å overkomplisere feriebudsjettet. Lag poster som "Hotell", "Fly", "Mat" og "Diverse". De tre førstnevnte er forholdsvis enkle å treffe på budsjett og faktisk forbruk. Hvor mye penger som går med under "Diverse" er en annen sak. Her er det alt for mange som undervurderer hvor mye denne posten faktisk kan utgjøre. Utflukter, leiebil, mobilregning og shopping er eksempler på det som koster penger når vi er på ferie.

Selv om det er viktig å holde orden på økonomien året rundt, er det viktig å også unne seg litt ekstra i ferien. Selv om du setter opp et feriebudsjett betyr ikke det at du må gå rundt å tenke på økonomien 24/7 når du er på ferie. Ferie er en tid hvor du skal slappe av - vel og merke uten å bli ruinert når du er tilbake til hverdagen.

Et feriebudsjett kan du enkelt sette opp med penn og papir, eller i programmer som Excel for de som foretrekker det. Excel har den fordelen at du kan legge inn matematiske formler slik at du får et raskere bilde over den økonomiske situasjonen.

God ferie!

This article is my oldest. It is 246 words long