Når pengene ikke strekker til

Noen ganger i livet kommer man i situasjoner hvor pengene ikke helt strekker til. Det kan skyldes mange ulike grunner, enten det er uforutsette hendelser eller at man må gripe en spesiell situasjon. Da har man i utgangspunktet to muligheter: du kan låne penger av familie og venner eller tar opp et lån i en bank.

Fordelen med å låne av familie og venner er at du sannsynligvis slipper å betale renter på lånet. Er det snakk om et større lånebeløp kan det være tusenvis av "sparte" rentekostnader. Det man likevel ser i slike situasjoner er at det oppstår misnøye og uenigheter vedrørende lånet. Det kan faktisk splitte familier i de værste tilfellene. Det er prisen for å slippe å betale renter.

Låner du penger i en bank vil du selvfølgelig måtte betale banker renter som kompensasjon for at de skal låne ut penger til deg. Det du derimot slipper er uhyggelige situasjoner med venner og familie. For selv om alt høres bra ut i begynnelsen, kan det raskt endre seg. Penger har ofte en slik effekt.

Går du for sistnevnte så kan du låne penger med sikkerhet i objekter, som hus og hytte, eller låne uten sikkerhet for banken. Uten sikkerhet for banken betyr også økte rentekostnader. Fordelen er at banken ikke legger seg opp i hva du skal bruke pengene til, og du vil heller ikke risikere å miste eiendeler dersom du skulle misligholde lånet. For lån uten sikkerhet, også kalt forbrukslån, er det viktig å velge det beste forbrukslånet. På Finanssans.no får du se en liste over forbrukslån som ulike banker tilbyr. Eier du nok av boligen som du kan bruke som sikkerhet for banken, vil det ofte lønne seg med et lån med pant for den effektive renten.

De som er disiplinerte med egen økonomi vil aldri få problemer med å gjøre opp for seg

Vi skal ikke alt som er viktig å tenke på når du tar opp et forbrukslån. De som er disiplinerte med egen økonomi vil aldri få problemer med å gjøre opp for seg. Vi ser at det typisk blir brukt skrekkeksempler på lånetakere som blir fullstendig ruinert. Det er likevel mest på grunn av manglende kontroll, styring og disiplin, mer enn det skyldes det ene lånet.

Oppsummert så bør du tenke deg to ganger før du låner et større beløp av familie eller venner. Det ender i mange tilfeller godt, men vi ser også tilfeller som ikke gjør det. Tar du opp et lån i banken så kan du velge mellom å låne med sikkerhet for banken eller uten sikkerhet. Med tanke på den effektive renten er det alltid mer lønnsomt å ta opp et lån med sikkerhet. Det finnes allikevel muligheter for de som ikke kan stille med eiendeler som pant til banken, og for disse vil et forbrukslån være det beste alternativet.

This article is my 4th oldest. It is 473 words long